Minusta

Olen koulutettu hieroja Oksana Pasternak ja valmistuin Suomen HierontaAkatemiasta vuonna 2010 hierojaksi. Ammattitutkinnon suoritin vuonna 2011.
Olen työskennellyt Salossa hierojana vuodesta 2010 lähtien. Nykyään olen myös LP Viestin lentopallojoukkueen hieroja.

Olen kotoisin Ukrainasta ja tulin Suomeen pelaamaan lentopalloa ammatikseni syksyllä 2005. Pelasin vuosina 2005-2010 Mestaruusliigaa Salon Viestissä ja LP Viestissä. Näinä vuosina voitimme kaksi SM-kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin sekä Suomen cupissa kolme kultaa ja kaksi hopeaa. Pelasin kaikkiaan lentopalloa ammatikseni noin 20 vuotta mm. Ukrainassa, Turkissa, Romaniassa ja Itävallassa.

Koulutettu hieroja

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen. Hänet on merkitty VALVIRAN (ent.TEO ) rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Valvira parantaa ohjauksen ja valvonnan keinoin elinympäristön terveysriskien hallintaa sekä oikeusturvan toteutumista ja palvelujen laatua sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Koulutettu hieroja työskentelee pääsääntöisesti ammatinharjoittajana, mutta myös toisen palveluksessa esimerkiksi kylpylöissä, hoitokodeissa tai liikuntakeskuksissa. Hän tekee töitä sekä sairaiden, että terveiden eri ikäisten ihmisten kanssa. Työssä korostuu hieronnan lisäksi ohjeiden antaminen lihasten venytyksistä ja vahvistamisesta, liikunnasta, ergonomiasta, ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Koulutetun hierojan ammatissa toimimisen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja korkea ammattieettinen toiminta.