LPG-hoidot

WhatsApp Image 2018-11-13 at 14.18.38 (1)

Kivuttomasti kivuttomaksi

LPG on hoitolaite, jolla annetaan hierontaa muistuttavaa hoitoa. LPG-terapia on Ranskassa 1986 kehitetty hierontamenetelmä, jossa kudoksia muokataan motorisoitujen rullien ja alipaineen (imun) avulla. LPG laite valmistettiin alun perin palovamma-arpien hoitoon, nykyisin sitä käytetään enimmäkseen kauneudenhoitoon. Käyttämäni laite on Cellu M6® Alliance. LPG-laite on luokiteltu lääketieteelliseksi hoitolaitteeksi. LPG:n käyttöalue on hyvin laaja. Hoidot jaetaan kolmeen eri hoitokategoriaan:

LPG MEDICAL ENDERMOLOGIE – Fysioterapiaan ja hyvinvointiin: terapeuttiset hoidot kuten turvotus ja kipu sekä post-operatiiviset hoidot.

LPG SPORT & FITNESS: sporttihoidot kuntoilijoille sekä aktiivi-ja kilpaurheilijoille suorituskyvyn parantumiseen ja ylläpitoon.

LPG ENDERMOLOGIA KAUNEUDENHOITO: esteettiset hoidot, anti-age -hoitoa sekä pysyvää ja kestävää vartalon muokkausta, 100% luonnollinen hoitomuoto.

Lisäksi LPG:n on koettu parantavan unen laatua sekä virkistävän ja rentouttavan kokonaisvaltaisesti. Hoitojen vaikuttavuudesta on paljon tutkittua tietoa, lue lisää:

https://www.alasetimport.fi/

LPG on hoitolaite, jolla annetaan hierontaa muistuttavaa hoitoa. Hoitolaite toimii alipaineella ja sen kehitti Louis Paul Guitayn perustama Lpg Systems vuonna 1986 arpikudosten ja palovammojen hoitoon. Nykyisin sitä käytetään enimmäkseen kauneudenhoitoon. Käyttämäni laite on Cellu M6® Alliance. Alipaineella toimiva hoito kiihdyttää verenkiertoa ja lymfakiertoamoninkertaisesti, jolloin aineenvaihduntavilkastuu. Tällöin vamma-alueen turvotusvähenee ja sidekudoksiset arvet häviävät. Tämän vuoksi kirurgisten operaation jälkihoidossa käytetään jo yleisesti LPG-hoitoa.

Myös urheilijat käyttävät LPG-hoitoa helpottamaan lihasten toipumista kovasta rasituksesta (mm. Ranskan MM-jalkapallojoukkue).
Vuonna 2000 LPG sai Yhdysvaltojen FDA:n (Food and Drugs Administration) hyväksynnän lääketieteelliseksi hoitolaitteeksi.

LPG -terapia on alipaineella tapahtuvaa kehon pehmytkudosten muokkausta, joka aktivoi kehon omia mekanismeja vilkastuttaen moninkertaisesti veren-kiertoa ja lymfakiertoa. Perinteisessä pehmytkudoskäsittelyssä kudosta painetaan, mutta LPG:ssa alipaine nostaa kudoksia ylöspäin.
LPG -terapialla voidaan vaikuttaa sekä terapeuttisella että ennältä ehkäisevallä tasolla. Terapeuttisia hoitoja voidaan tehdä esim. leikkausten jalkitiloissa, vanhoihin ja uusiin arpiin, poistamaan turvotusta, erilaisissa kiputiloissa, lihasjäykkyydessä ja vammojen hoidossa. Fibromyalgian hoidossa LPG on jo vakiinnuttanut asemansa ja potilaat ovat saaneet apua kipuihin ja särkyihin.

Turvotus vähenee jopa yhden hoidon jälkeen, kipu vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Arvet tasoittuvat ja pehmenevät, jolloin arven kiristävä tunne vähenee. Vamma-alueella verenkierto ja nestekierto saadaan lisääntymään. Tälloin paraneminen nopeutuu. Tulehdusriski vähenee ja sekä uusi että vanha arpikudos pehmenevät. Tämän seurauksena liikkuvuus esim. leikkausten jälkitiloissa nopeutuu ja hoitoaikataulu on sekä nopeampi että sen puitteissa saadaan parempia tuloksia.

LPG-hoitoja ei suositella:
Raskauden ja imetyksen aikana
Yhdessä verenohennuslääkkeiden tai kortisonin kanssa
Jos sinulla on kuumetta, syöpä tai munuais- tai sydänsairaus

Hoitopuku

Hoidon aikana käytetään yleensä hyvin ohutta sukkahousumateriaalia muistuttavaa hoitopukua. Käytämme kokovartalopukuja, paitoja, hihoja sekä sukkahousuja. Hoitopuku vähentää syntyvää kitkaa hoitopään ja ihon välillä, tehostaa hoitoa. Puvun käytöllä hoito on tehokkaampaa ja sujuvampaa, eikä kudoksen ärtyneisyys ja karvojen tarttuminen vaikeuta hoidon toteuttamista. Puvun alla ei ole tarkoitus käyttää muita vaatteita, kuin alushousuja.

LPG MEDICAL ENDERMOLOGIE – Fysioterapiaan, hyvinvointiin

Terapeuttisten hoitojen käyttöalueita:
erilaiset kiputilat, fibromyalgia, laskimon vajaatoiminta sekä muut lymfatoiminnan häiriöt, arpikudos, lihas-, jänne- ja fascia -hoidot (tenniskyynärpää, selkäkivut jne.), niveljäykkyys, bursiitti eli limapussin tulehdus, leikkausten jälkitilat

Lihas- ja faskiakäsittely
LPG- Hoitomenetelmässä yhdistyy lymfakäsittely, sidekudos- ja klassinen hieronta sekä fasciakäsittely. Itsenäisesti motorisoidut rullat muokkaavat kudosta alipaineen avulla. Lihaksen pituussuuntainen hoito venyttää lihasta ja lisää elastisuutta. Hoito lisää verenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.
Haavahoito
Haavaa hoidetaan sen ympäriltä keskikohtaan päin, jolloin haavan reunat eivät leviä. LPG- hoito lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa haavan ympärillä, jolloin haavan paraneminen nopeutuu. Kun haava on parantunut ja reunat kiinnittyneet hyvin, voidaan aloittaa hoito arpikudoksen päältä. LPG- hoidolla on positiivinen vaikutus sidekudoksen paranemiseen. LPG- hoito vähentää ja ehkäisee fibroosia.
Arpikudoshoito
LPG -tekniikoilla on positiivinen vaikutus sidekudoksen paranemiseen. Hoito on mahdollista toteuttaa vaikeillekin ihoa alueille aiheuttamatta vammaa tai kipua. Hoito vaikuttaa välittömästi neste- ja verenkiertoon. LPG -hoito vähentää ja ehkäisee fibroosia.
Nestekiertoa parantava hoito
LPG -tekniikka vilkastuttaa lymfakiertoa ja laskimoverenkiertoa. Tutkimusten mukaan LPG -tekniikalla hoitotulokset ovat kolme kertaa tehokkaampia kuin manuaalisessa lymfahoidossa. LPG- hoidoilla voidaan ehkäistä fibroosin ( sidekudostuminen, arpeutuminen, tiiviin sidekudoksen muodostuminen muun kudoksen tilalle) ja lymfaödeemaa. LPG- hoidolla voidaan poistaa myös leikkaushoidossa ja sädehoidossa muodostunutta arpikudosta. Hoito tehostaa myös kuona-aineiden poistumista.
Kivunhoito 
LPG -hoito vähentää tehokkaasti kipua, jo 1-3 hoitokerralla kipu on hallinnassa. Hoito lisää kudosten ja fascian elastisuutta ja liikkuvuutta. Yksi hoito voi lisätä jopa 10-40 astetta liikkuvuutta 10 min. käsittelyn aikana. LPG -hoidolla on välitön vaikutus kipuun ja liikerajoitteeseen, helpottaa tehokkaasti lihaskipua rasituksen jälkeen. LPG -hoidolla on merkittävä hermostollinen, kudoksellinen ja aineenvaihdunnallinen vaikutus. Hoitokohteita ovat fibromyalgia, kipu, jäykkyys, pre- ja postoperatiivinen kuntoutus, bursiitit, tendiniitit, tuki- ja liikuntaelinten vaivat.

LPG SPORT & FITNESS – Hieronta & hoito

  • Tehostaa palautumista
  • Nopeuttaa urheiluvammojen parantumista
  • Nopeuttaa revähtäneen, krampanneen tai muulla tavalla vaurioituneen lihaksen paranemista
  • Estää arpikudoksen syntymistä
  • Hoitaa lihaskipuja
  • Valmistaa lihaksia suoritukseen

LPG Sport -hoitoja käyttävät useat ammattiurheilijat eripuolilla maailmaa. Sport-hoidot käsittävät useita eri hoito-ohjelmia urheilijoille ja aktiivikuntoilijoille. LPG Sport -hoitojen avulla voidaan ennaltaehkäistävammojen syntymistä, lihakset saavat lisää elastisuutta ja rentoutta. Hoidoilla pystytään mm. hieromaan pehmytkudosta, nopeuttamaan lihasten ja kehon palautumista suorituksesta jopa kuusinkertaiseksi, venyttämään jänteitä ja lihasten kiinnityskohtia, irrottamaan lihaskalvoa lihaksesta ja parantamaan tukossa olevan lihaksen aineenvaihduntaa. Pystyt harjoittelemaan enemmän ja turvallisemmin, kun kehosi on levännyt.

Urheiluvamman paraneminen nopeutuu huomattavasti, kun paikallishoito vamma-alueelle aloitetaan mahdollisimman nopeasti vamman syntymisen jälkeen. Turvotus vähenee, kipu lievittyy ja arpikudoksen syntymistä ehkäistään. Revähdysvamman on todettu parantuneen jopa 9 vuorokauden kuluessa LPG hoitojen avulla. LPG-hoitoa käytetään myös valmistavana hoitona ennen suoritusta, esim. vanhalle arpikudosalueelle muutaman minuutin hoito ennen suoritusta valmistaa lihaksia ja ennaltaehkaisee uuden vamman syntyä.

Tavalliseen hierontaan verrattuna etuna on hoidon kivuttomuus ja tuloksellisuus, sillä vaikutuksiltaan tunnin LPG Sport -hoito voi vastata jopa kahden tunnin perinteistä hierontaa.

LIHASKALVOJEN KIVUTON JA TEHOKAS KÄSITTELY
LPG-hoito nopeuttaa tutkitusti palautumisen 6-kertaiseksi harjoittelun jälkeen. Ennen harjoitusta tehtynä se vähentää vammautumisriskiä merkittävästi, ja tehostaa kudosten toiminnallista kapasiteettia harjoituksen aikana. LPG on ainoa kivuton hoitomuoto, jolla lihaskalvot voidaan irrottaa lihaksesta ja palauttaa viskositeetti niiden väliin. Myös itse lihaskudoksen mobilisointi venyttämällä kudosta passiivisesti pois päin luustosta lisää sen liikkuvuutta yhdessä kalvojen (faskiat), nivelten ja nikamien kanssa

LPG ENDERMOLOGIA KAUNEUDENHOITO

Sitkeä rasvakudos • Selluliitti • Veltostunut iho • Ryhdittömät pakarat • Polvipussit • Tulehtunut selluliitti • Rypyt ja juonteet • Ihon vanheneminen • Samea iho

LPG LIPOMASSAGE -HOIDOT

LPG Lipomassage -ohjelma on täsmäisku sitkeään rasvakudokseen ja selluliittiin. Alipaine yhdistettynä rullien mekaaniseen stimulaatioon saa rasvasolut aktivoituman ja vapauttamaan energiaa, jolloin niiden koko pienenee. Sidekudossolujen stimulointi edistää kollageenin tuotantoa ja solujen uudelleenjärjestäytymistä siten, että ihosta tulee huomattavasti tasaisempi ja kiinteämpi. LPG:n imunesteen- ja verenkiertoa vilkastuttava vaikutus helpottaa turvotusta ja edistää pitkäaikaisesti kudosten aineenvaihduntaa. Tämä hoitomuoto soveltuu hyvin mm. istumatyötä tekeville, joiden on vaikea liikunnan tai ravitsemuksen kautta vaikuttaa selluliitin pehmenemiseen. LPG on tutkitusti pysyviä tuloksia saavuttava hoitomuoto, jolla voidaan pienentää rasvasolujen kokonaismäärää kehossa pysyvästi.

Pysyvien tulosten aikaansaamiseksi Lipomassage-hoidot suositellaan otettavaksi tiiviinä, alussa kahdesti viikossa ja myöhemmin vähintään viikon välein toistuvana sarjahoitona. Sarjan pituus vaihtelee kudostyypistä ja tavoitteista riippuen, tulosten nimissä suosittelemme kuitenkin vähintään kuutta hoitokertaa. Tulosten ylläpitämiseksi suositellaan hoitokertaa 3–4 viikon välein. Kun tulet ensimmäistä kertaa LPG Lipomassage -hoitoon, ota yhteyttä terapeutteihimme, jotka voivat suositella Sinulle sopivaa hoitoaikaa sekä -sarjan pituutta.

LPG LIFTMASSAGE

Vähentää turvotusta
Tasoittaa
Kiinteyttää
Muotoilee kaksoisleukaa
Silottaa ryppyjä, vähentää turvotusta
Kinteyttää veltostunutta ihoa
Kohottaa kasvojen ilmettää

Liftmassage sopii loistavasti myös miehille:
Heleyttää ihoa, poistaa turvotusta, madaltaa juonteita ja ryppyjä, kiinteyttää

Liftmassage hoitaa ikääntymisen ja stressin aiheuttamia muutoksia ihossa.
Ihon rakenteeseen ja ulkonäköön syvimmin vaikuttavat tekijät eli fibroplastit sijaitsevat pääosin ison alimmassa, eli kolmannessa kerroksessa.
Ihon toisen ja kolmannen kerroksen välissä sijaitsee tiivis kalvo, joka voidaan läpäistä vain kahdella eri tavalla: invasiivisesti, eli rikkomalla kalvo neulalla tai veitsellä, tai mekanotransduktiolla, jota LPG tekniikkana edustaa.
Kosmeettisia aineita on mahdotonta ulottaa vaikuttamaan kolmanteen kerrokseen niitä käsin iholle levittämällä.
Koska 75 % ihon kuntoon vaikuttavista soluista eli fibroplasteista sijaitsee ihon alimmassa kerroksessa, on sen saavuttaminen ensiarvoisen tärkeätä silloin, kun halutaan näkyviä tuloksia ihoon.

Juonteita ja ryppyjä täytetään perinteisesti runsaasti hylauronihappoa ja muita kosteutta sitovia ainesosia hyödyntämällä, jolloin kosteuden sitoutuminen niihin saa aikaan ”ojan täyttymisen” rypyn tai juonteen pohjan täyttyessä vedellä.
LPG-tekniikkaa hyödynnettäessä aktivoidaan ihon kollageenia tuottavat solut tehostamaan toimintaansa, jolloin ihon kiinteys ja napakkuus lisääntyvät, ja rypyt oikenevat ihoa kannattelevan tukiverkon tiivistyessä.
Ilmiö on samanlainen, kuin jos pingottaisi rypyssä olevan liinan vetämällä kulmista. Jotta kiinteä ja napakka iho voisi hyvin ja näyttäisi hyvältä, se tarvitsee kosteutta.
Sisältä päin tuotettu kosteustasapaino on tehokkaampi tapa vaikuttaa, kuin ulkoa päin tuotettu.
Hylauroni on sokeriyhdiste, jota ihosolut tuottavat itse. Sen tarkoituksena on säilyttää ihon kosteustasapaino. Sitä tuottavat solut menettävät tehoaan ikääntyessä, jolloin LPG-tekniikalla voidaan tehostaa uudelleen niiden toimintaa.
Kun kollageenin, elastiinin ja hylauronin tuotantoa saadaan vauhditettua hoitosarjan avulla, iho lähtee korjaamaan itse itseään luonnollisella tavalla. LPG-hoito on siis kuin tehokas muistutus iholle siitä, miten se toimi 20-vuotiaana.

LPG Liftmassage toimii kuin luonnollinen kasvojenkohotus.
Liftmassage-hoitopäät on varustettu läpillä, jotka liikkuessaan ihon pinnalla aktivoivat ihon kollageeni- ja elastiinisäikeitä vahvistaen niitä.
LPG Liftmassage vaikuttaa syvemmälle, kuin perinteiset kiinteyttävät kosteusrasvat tai käsintehtävät kasvohoidot palauttaen luonnollisesti ihon kimmoisuuden ja elastisuuden kasvojen ja kaulan alueella.
Liftassage-hoidolla aktivoidaan ihon fibroblasteja, soluja, korjaten ihon rakennetta sisältä päin. Tuloksena on kiinteytynyt ja tasoittunut iho, kun ihon kimmoisuus palautuu, rypyt ja juonteet tasoittuvat, iho vahvistuu ja turvotus vähenee.
Parhaan tuloksen saat 6-10 hoitokerralla.