Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa käytetään eri kokoisia sileäksi hiottuja basalttikiviä. Hoidossa käytettävät kivet ovat tummia tulivuoren purkauksista muodostuneita painavia laavakiviä.Niiden sisin on hyvin tiivis, mutta ulkoisesti ne ovat huokoisia ja tuntuat iholla miellyttävältä. Kivet ovat itseensä lämpöä pitkään sitovia ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti. Kivet liukuvat öljytyllä iholla kevyesti. Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Kivien syvälle ulottuva  lämpö vaikuttaa syvimpiin kudoksiin saakka tuoden ainutlaatuisen syvän rentoutuksen. Hoito antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös hieman ihoa.
Hieronta edistää ja aktivoi aineenvaihduntaa,verenkiertoa ja lymfakiertoa sekä helpottaa ja laukaisee lihasjännityksiä. Kuumakivihieronta on ennen kaikkea stressiä laukaiseva ja nautinnollinen hetki keholle ja mielelle!.

Kenelle kuumakivihieronta sopii?

Kuumakivihieronta sopii kaikille, joille sopii myös perinteinen hieronta. Kuumakivihieronta ei sovi, jos kehossa on tulehdus tai tarttuva ihosairaus, olet traskaana tai  kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä, sydänsairaudesta, suonikohjuista tai jos sinulla on hyvin ohut iho kannattaa ehkä välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista jotta hän voi  ottaa niitä huomioon hoidon aikana. Kaikki sairaudet joissa lämmönsietokyky on alentunut.

Kuumakivihieronnan vaikutukset:

Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa.
Hieronnassa lämpö vaikutta syvälle lihaksiin, jolloin vaikutus on moninkertainen tavalliseen hierontaan verrattuna.
Lihaskireydet poistuvat.
Lämpö ja energia lisäävät aineenvaihduntaa iholla, kehon verenkiertoa ja lymfaa.
Lymfakierto kiihtyy.
Kuona-aineet poistuvat tehokkammin.
Keho ja mieli rentoutuvat.
Helpottaa stressiä, uupumusta ja unettomuutta.
Hoitavan öljyn kanssa hoitaa ihoa.
Kuumakivihoito ravitsee ja virkistää kehoa, sekä on kokonaisvaltainen hemmotteluhoito

 

Kuumakivihierontaa ei suositella ollenkaan seuraavissa tapauksissa:

Sairaus (flunssa yms.), Tarttuva ihotauti, Sydänvika, Korkea verenpaine, Pahanlaatuinen kasvain, Raskaus

Kuumakivihierontaa ei suositella alueille joissa on:

Tulehdus, haava, suonikohju, laskimotukos, iskeeminen kudos, mustelma, revähdys/venähdys/lihasruhje, murtuma, ärtynyt paha luomi