Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava hoitomuoto, jonka juuret ovat vanhassa intialaisessa Ayurveda-perinteessä. Suomeen hoito on tuotu viisitoista vuotta sitten ja siitä on nopeasti tullut täällä varsin suosittu.
Intiassa päähieronnan taito on kulkenut perimätietona perheissä sukupolvelta toiselle. Suomessa Intialaista päähierontaa pidetään rentoutushoitona, mitä se parhaimmillaan onkin. Aasiassa hoidolla tiedetään kuitenkin olevan myös selvä terveysvaikutus.

Hieronta tehdään vaatteiden päältä tuolilla istuen. Hoitoon ei tarvitse valmistautua ja se kestää 45min. Hoidon aikana käsitellään hartiat, olkavarret, niska ja pää erilaisilla hierontaliikkeillä, naputuksilla ja sivelyillä.
Intialainen päähieronta lievittää jännitystä ja stressiä sekä parantaa verenkiertoa, jolloin myös lihaskivut vähenevät. Se myös tasapainottaa aivojen eri osien välisiä yhteyksiä. Vaikutus tuntuu usein rentouttavana. Parhaimmillaan hoito vaikuttaa myös mieleen eheyttävästi. Hoidon jälkeen olo on yleensä hyvin levollinen ja rentoutunut.

Hoitoa ei suositella:
jos sinulla on vakava sairaus; kuten syöpä, epilepsia, aivoverenkiertohäiriö tai jos olet ollut leikkauksessa,
infektion tai kuumeen aikana,
jos sinula on pään alueen levinnyt / vakava ihosairaus